• Pret
  lei
   – 
  lei
  • 290lei
  • 790lei

realizat manual

Camasa traditionala barbati COD 3027

realizat manual

Camasa traditionala barbati COD 3062

realizat manual

Camasa traditionala barbati COD 3056

realizat manual

Camasa traditionala barbati COD 3059

realizat manual

Camasa traditionala barbati COD 3070

realizat manual

Camasa traditionala barbati COD 3064

realizat manual

Camasa traditionala barbati COD 3061

realizat manual

Camasa traditionala barbati COD 3066

realizat manual

Camasa traditionala barbati COD 3050

realizat manual

Camasa traditionala barbati COD 3051

realizat manual

Camasa traditionala barbati COD 3049

realizat manual

Camasa traditionala barbati COD 3008

    Producem si comercializam camasi traditionale barbatesti intr-o gama diversificata de modele. In cei 30 de ani de cand coasem camasi traditionale de barbati am lucrat o sumedenie de modele din diverse zone ale tarii, in special din Transilvania, dar si din Banat, Moldova sau Dobrogea. Materialele folosite in realizarea unei camasi populare barbatesti nu mai sunt ca pe vremuri, insa incercam sa ne descurcam cu ce avem. Daca acum folosim panza de bumbac tesuta industrial, pe vremuri toate camasile populare barbatesti erau cusute manual pe panza de canepa tesuta in casa, facuta aici in zona. Din pacate canepa nu se mai cultiva si atunci nu avem cu ce tese panza.

    Tot mai multe camasii populare de barbat i se spune ie barbateasca, termen ce vine din latinescul Tunicae lineae, care inseamna tunica subtire care era purtata pe piele. Camasa populara in trecut avea o insemnatate aparte fiind plina de simboluri despre care se credea ca are o putere aparte de a feri pe purtatorul acesteia de farmece, necazuri sau a alunga spiritele rele.

    O camasa traditionala de barbat poate fi o lectie de istorie, dar pentru a o invata avem nevoie de exercitiu si timp. Fiecare dintre noi poate ajunge sa faca diferenta dintre o camasa populara cusuta manual si un fals.