Inainte de a utiliza sau obtine orice materiale, informatii, servicii prin intermediul acestui magazin online, va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile.

1. Informatii administrator magazin online

Societatea Comerciala Povesti Cusute SRL, cu sediul in Sat Bedeciu nr. 55, Județul Cluj, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub numarul J12/6046/2017, CUI 38358392, denumita administrator

2. Acceptare Termenilor și condițiilor

Administratorul va ofera accesul in magazinul online si utilizarea acestuia, sub rezerva acceptarii de catre dumneavoastra a acestor termeni si conditii.  Prin accesarea, utilizarea, obtinerea sau achizitionarea oricarui produs, continut, date, materiale, informatii sau servicii prin intermediul magazinului nostru online, dumneavoastra sunteti de acord sa respectati acesti Termeni si Conditii.

3. Drepturi de autor

Vizitatorul/Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va descarca/utiliza continutul magazinului https://camasatraditionala.ro,  imagini, descrieri, elemente grafice, fara acordul scris al administratorului intrucat reprezinta proprietatea administratorului,  fiind aparat de legea dreptului de autor si de legile referitoare la proprietatea intelectuala si industriala.

Reproducerea, distribuirea, afişarea, vânzarea, închirierea, trasmiterea, crearea de lucrări derivative prin traducerea, modificarea, inversarea, dezasamblarea, sumarizarea sau exploatarea acestui site sau în orice proporţie a lui este interzisă.

4. Perfectarea contractului la distanta, valabilitate

Odata cu lansarea comenzii de pe https://camasatraditionala.ro, cumparatorul accepta comunicarea prin e-mail sau telefon prin care administratorul isi deruleaza activitatea.

Prezentul contract la distanta intra in vigoare in momentul confirmarii comenzii de catre administrator. Confirmarea se efectueaza verbal (telefonic) sau electronic (e-mail). Termenii și condițiile site-ului https://camasatraditionala.ro stau la baza contractului astfel perfectat.

Administratorul nu considera sub nici o forma o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

5. Preturi, modalitati de plata, facturare

Preturile sunt afisate pe pagina dedicata fiecarui produs si nu includ cheltuielile de livrare decat daca este specificat in mod expres acest aspect sau se ofera ca si bonus pentru comenzile mari.

Pretul imprimat pe factura este acelasi cu cel transmis de operatori in momentul confirmarii comenzii.

Modalitatile de plata sunt disponibile pe pagina de lansare a comenzii.

6. Stocuri, Garantii, Returnare 6.1. STOCURI

Produsele sunt disponibile in stoc dar pot exista situatii de out of stock (stoc zero) pentru cele cu miscare lenta. In functie de solicitari, se asigura disponibilitatea obiectelor de artizanat pe comanda in termen de 2-3 saptamani.

6.2. GARANTIE

Folosirea produsului în regim industrial, în locuri publice sau în scopuri profesionale; Interventia, repararea sau modificarea produsului (debitare, gaurire, vopsire, lipirea altor repere), precum si intretinerea defectuoasa, altfel decat este specificat in instructiuni. 2.  Garantia este valabila începând cu data cumpararii produsului. 

Durata garantiei:

Garantia generala de conformitate este de 2 ani pentru obiectele de artizanat textile. Conditiile garantiei sunt stabilite tinând cont de faptul ca produsul se va uza de-a lungul anilor în conditii normale.

Garantia comerciala este cea valabila la momentul achizitei produsului si este de 30 de zile pentru produsele textile sau din piele.IMPORTANT:Pentru a beneficia de garantie, trebuie sa prezentati bonul de casa sau factura fiscala a produsului cumparat. Acolo unde nu se specifica altfel, durata medie de utilizare a produselor coincide cu durata garantiei comerciale oferita pentru respectivele produse în situatia respectarii conditiilor de transport, manipulare, depozitare si exploatare. Pentru a beneficia de garantie, trebuie sa contactati departamentul ”Serviciul clienti”.

Daca observati vreun defect dupa ce ati cumparat produsul, trebuie sa faceti o solicitare de înlocuire sau remediere a acestuia. În cazul în care un produs a fost schimbat din motive de garantie si pastreaza termenii si garantia (care se vor aplica si vor curge în mod corespunzator de la data schimbarii).

În cazul în care constatati deteriorari (defecte) la produsele livrate la domiciliu sau achizitionate din magazin, trebuie sa contactati personalul ”Serviciul clienti”, sunand la numarul de telefon: 0741 069 403 sau sa ne scrieti pe adresa de email: contact@camasatraditionala.ro. In cazul in care produsul achizitionat nu mai face parte din oferta magazinului, clientului nu i se mai poate înlocui produsul neconform daca acesta sau parti componente ale acestuia nu se mai afla în gama de vânzare. În acest caz oferim spre alegerea clientului produse similare din gama noastra sau i se va restitui contravaloarea produsului de la momentul achizitiei.

Pentru dovada achizitiei, este obligatorie prezentarea bonului de casa sau a facturii fiscale. Garantia nu se aplica în cazul revânzarii produselor sau utilizarii acestora în scop profesional.În plus, instructiunile de ingrijire, intretinere si folosinta trebuie urmate întocmai, ulterior specialistii nostri verificând in aceasta privinta produsele achizitionate.

Pentru acordarea garantiei va rugam sa consultati si sa respectati instructiunile de curatare si întretinere specifice fiecarui produs.

Instructiuni de utilizare si intretinere obiecte de artizanat:

- spalare doar manuala, la temperatura de 30 grade, cu detergenti specifici, fara inalbitori;
- uscare libera, pe umeras;
- se calca numai pe spatele produsului, iar fierul de calcat sa fie folosit pentru obiecte delicate;
- obiectelor de artizanat care sunt cusute cu fir de matase, le trebuie o intretinere speciala, avand grija sa nu se scamoseze(purtand pe deasupra haine neadecvate care sa conduca la scamosat sau agatat).
- depozitarea in sifonier se face pe umerase, iar obiectul de artizanat, trebuie protejat cu o husa.

Toate produsele comercializate de catre site-ul https://camasatraditionala.ro, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare, precum si politicilor comerciale ale producatorilor.

6.3. RETURNAREA PRODUSELOR

- conform noii ordonante nr. 34/2014 "Consumatorul, persoana fizica, are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului".
Aceeasi  lege mentioneaza "Consumatorul NU POATE denunta unilateral contracte de furnizare a produselor, in cazul in care acestea au fost desigilate de catre consumator".
In consecinta, administratorul ofera clientilor sai, persoane fizice, posibilitatea sa returneze produsele cumparate, daca sunt respectate urmatoarele conditii:

- produsele  sa aiba ambalajul original intact (sa fie sigilate); - produsele sa fie returnate conform procedurii (politica de retur), in ambalajul original, cu toate accesoriile si fara sa prezinte vreo urma de uzura/deteriorare. - livrarea se face doar cu firma de curierat Urgent Cargus Courier la adresa str. Bucuresti 29, ap.4,Cluj Napoca.
In ambele situatii, clientul suporta cheltuielile de transport si respecta politica de retur prezentata pe pagina amintita in acest capitol (conform legislatiei din Romania). Costurile returnarii sunt asumate in totalitate de catre administrator doar in cazul in care clientul constata ca produsele primite nu corespund comenzii (sunt altele decat cele solicitate prin transmiterea acesteia).
 
ART.16 din O.U. 34/2014

Exceptari de la dreptul de retragere:

Obiectele de artizanat care sunt confectionate pe comanda dupa specificatiile consumatorului si sunt personalizate in mod clar, NU se mai pot returna, dar pentru ca ne respectam foarte mult clientii, produsele se pot schimba, inlocui su modifica, doar pentru situatiile in care vina ne apartine in totalitate si anume: vi s-a gresit modelul, vi s-a livrat o marime mai mica sau mai mare sau produsul prezinta defecte. 

6.4. POLITICA DE RETUR

Clientul:

Informeaza administratorul despre intentia de returnare, prin e-mail la contact@camasatraditionala.ro in 14 zile calendaristice de la primirea produselor, specificand numarul facturii care a insotit produsele la livrare; - asteapta confirmarea, in termen de 24 de ore; - returneaza produsele si in maximum 14  zile primesti contravaloarea produselor.

7. Program de lucru, livrari, termene

Produsele disponibile in magazinul online pot fi livrate fizic (prin curier sua prin posta). - Termenul de livrare pentru produsele fizice este de 1-3 zile lucratoare din momentul confirmarii livrarii. - Livrarile fizice se efectueaza door to door, prin curierat rapid, posta romana - serviciu externalizat deci independent de administrator. Pot exista intarzieri fata de termenul de livrare stabilit in momentul confirmarii comenzii; in acest caz administratorul nu isi asuma nici o raspundere in numele firmelor de curierat si posta.

* Termen livrare - reprezinta termenul de livrare trecut in dreptul stocului la fiecare prdous in functie de pretul ales (Pret sau Pret Special-in cazul in care acesta exista).

8. Obligatiile cumparatorului

- sa furnizeze informatii reale, corecte si actuale despre entitatea sa atunci cand acestea i se cer, in caz contrar exista posibilitatea refuzarii comenzilor; - sa accepte solutionarea eventualelor probleme in termen de 30 de zile de la data sesizarii acestora printr-un email adresat  administratorului;

- sa accepte TERMENII SI CONDITIILE administratorului odata cu lansarea comenzilor si sa achite contravaloarea marfii prin metodele puse la dispozitie, la momentul transmiterii comenzii.

9. Obligatiile vanzatorului

- sa contacteze clientii pentru confirmarea comenzilor, prin e-mail sau telefonic; - sa livreze produsele in cel mult 30 zile de la confirmarea livrarii, daca acestea sunt in stoc; - sa utilizeze datele personale colectate de la clienti/utilizatori in concordanta cu sectiunea `Confidentialitate`, parte integranta  din TERMENI SI CONDITII.

10. Politica de confidentialitate

- Administratorul nu incurajeaza SPAM-ul, nu instraineaza sub nici o forma adresa dvs. de e-mail, cu care v-ati creat cont sau v-ati abonat la newsletter, unor terte persoane (fizice sau juridice), fara acordul dvs. explicit.

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, administratorul are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Scopul colectarii datelor este onorarea comenzilor, reclama-marketing-publicitate si realizarea de statistici proprii necesare dezvoltarii serviciilor oferite.

- Administratorul colecteaza, de la clientii sai date cu caracter personal (nume si prenume, e-mail, numar de telefon, adresa si alte date pentru facturare) numai daca sunt furnizate in mod voluntar. Refuzul furnizarii acestora determina imposibilitatea procesarii comenzilor transmise online pe https://camasatraditionala.ro.

- Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator fiind comunicate Serviciului Comercial / Marketing ai administratorului si companiilor de curierat.

- Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea acestora*. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediul firmei. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei.
Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt inexacte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

Observatie:

* orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc.
Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu; orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nicio justificare, la prelucrarile datelor sale personale in scopuri de marketing direct.

Cookie-uri - sunt fisiere text, controlate de browser-ul de internet, care in versiunea standard este setat sa le accepte.

La accesarea site-ului https://camasatraditionala.ro, acesta va solicita browser-ului de internet sa stocheze cookie in memoria PC-ului. Informatiile din cookie-uri genereaza retinerea anumitor setari / actiuni intre doua sesiuni distincte, marind astfel viteza de incarcare a paginilor la urmatoarele vizite. Sunt situatii in care poate fi retinuta adresa IP-ului de pe care se acceseaza site-ul ori cea a site-ului de referinta, daca este cazul. https://camasatraditionala.ro poate fi utilizat, in anumite limite, si fara acceptarea cookie-urilor. Aceste informatii sunt necesare pentru a oferi vizitatorilor/clientilor servicii calitative si nu vor fi vandute, instrainate sau inchiriate unei terte parti.

11. Litigii

TERMENII SI CONDITII GENERALE se supun legislatiei romane. In caz de litigiu, daca rezolvarea pe cale amiabila nu are efect dupa inregistrarea reclamatiei la sediul companiei, se va apela la instanta judecatoreasca a Tribunalului Cluj Napoca.